Nakon što je jučer priređen doček novim učenicima u matičnoj Osnovnoj školi braće Radića Pakrac, danas su, već tradicionalno, pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i ravnateljica Sanja Delač, obišle područne škole u Prekopakri, Badljevini i Donjoj Obriježi i poželjele dobrodošlicu učenicima prvih razreda.

Tijekom posjeta su novi učenici imali priliku upoznati se i razgovarati s gradonačelnicom i ravnateljicom te iskazati prve dojmove, a one su ih za uspješan početak školske godine i motivaciju darivale paketićima sa školskim priborom i bilježnicama. Pritom su poželjele vrijedan, uspješan i veseo boravak u školi, kako učenicima, tako i njihovim učiteljicama.

U područnu školu u Badljevini ove školske godine krenulo je šestero učenika, a u Donju Obrijež osmero gdje je oformljen zaseban razred, za razliku od prošle godine kada su niže razrede učenici pohađali u kombiniranom odjeljenju.

U školi u Prekopakri veselje je veće, jer osim što je u prvi razred krenulo deset novih učenika, preuređen je i prostor potkrovlja te napravljene dvije nove učionice što je omogućilo svim učenicima i učiteljicama jednosmjensku prijepodnevnu nastavu.

Uz to, s početkom nove školske godine počeo je program produženog boravka za 17 učenika prvih i drugih razreda čiji su roditelji iskazali interes za ovakvim oblikom rada škole gdje će mališani imati svakog dana, uz stručan nadzor, organizirane aktivnosti do 16,30 sati.