I ova školska godina počela je svečanim dočekom za ovogodišnju generaciju prvašića u matičnoj zgradi Osnovne škole braće Radića Pakrac, pa su šezdesetak učenika raspodijeljenih u tri razredna odjeljenja, prvo pjesmom pozdravili stariji kolege.

U holu škole, osim roditeljskih suza radosnica, nestrpljenja i uzbuđenja, vladalo je veselo i opušteno okruženje jer su se stariji učenici i njihovi učitelji potrudili da pjesmom, plesom, glumom i recitacijama otjeraju strah i tremu priredivši im kratki prigodni program kako bi im olakšali prve školske korake.

„Dobrodošli u našu škole gdje će vam biti lijepo i zabavno. Nećete samo učiti, nego ćete se i igrati, družiti, tražiti nove prijatelje i surađivati. Dragi roditelji, čestitam vam polazak vaše djece u prvi razred. Očekujemo od vas da zajedno surađujemo jer doista uspjeh vaše djece ne ovisi samo o nama nego i o vama roditeljima. Uključite se u život škole i nemojte se bojati, uspjeh vaše djece neće izostati ako mu pružite dovoljno ljubavi, pažnje i ako zajednički slavite svake njihove i najmanje uspjehe“, tim je riječima ravnateljica Sanja Delač pozdravila prvašiće i njihove roditelje.

Gradonačelnica Anamarija Blažević roditeljima je poželjela puno strpljenja, razumijevanja i suradnje s učiteljima, a najmanjima puno sklopljenih prijateljstava, igre i zabave, ali da u učenju budu vrijedni i marljivi. Nakon dočeka, ravnateljica, gradonačelnica i učitelji prvašićima su podijelili i prigodne poklone za početak školske godine.

Ove godine sve učenike pakračke osnovne škole prvi dan dočekat će komplet besplatnih udžbenika koje financira Vlada dok je sredstva za radne bilježnice i mape za likovni odgoj osigurao Grad Pakrac.

FOTOGALERIJA