Intoniranjem državne himne i zajedničkim prvim školskim satom jutros je započela nova školska godina za 413 učenika Srednje škole Pakrac što je nakon puno godina povećanje za tri učenika u odnosu na lanjski rujan.

Na prvom okupljanju u holu škole njih su pozdravili poželjevši im, osim dobrodošlice, puno uspjeha u radu, ali i ugodan boravak i zabavu u Pakracu, ravnatelj Dario Čilić i pedagoginja Anita Dašek. Nakon toga razrednici prvih razreda su prozvali svoje nove učenike u smjerovima opće gimnazije, medicinske sestre/tehničari (dva razreda), fizioterapeutski tehničari, građevinski tehničari, te stolari, ukupno 92 učenika.

Niti ove godine Ministarstvo nije uspjelo pravodobno osigurati udžbenike za učenike koji sudjeluju u eksperimentalnom programu kako su obećali. Tako da prvog nastavnog sata u školu nije stigao niti jedan udžbenik za učenike 2. razreda gimnazije koji su trebali dobiti komplet udžbenika za sve predmete te učenike 2. razreda fizioterapeuta i građevinskih tehničara koji nastavljaju slušati eksperimentalni program u predmetima hrvatski i strani jezik, te matematika. Podrobnijih informacija na tu temu u školi nema, kao niti uputstva što s lanjskim kompletom udžbenika za prvi razred istih ovih eksperimentalnih programa koji ove godine više ne vrijede.

Kako ritam školskih praznika od ove godine određuje svaka županija za sebe, u Požegi su odlučili da će srednjoškolci naše županije zadržati dosadašnji ritam što znači da će trotjedni zimski raspust početi 20. prosinca.

S radom jučer poslijepodne je počeo i učenički dom u kojem je popunjeno svih 156 mjesta.