Grad Pakrac će u ovoj studijskoj godini kroz četiri kriterija (deficitarnost, medicina, socijalni i redovni) stipendirati  40 studenata koji imaju prebivalište na području Grada Pakraca pri čemu 26 nastavljaju stipendiranje, a 14 je novih. Rezultati su to natječaja objavljenog u listopadu, a liste kandidata koji ispunjavaju uvjete za dodjelu stipendije u akademskoj godini 2018./2019. s rokom prigovora od osam dana objavljene su na stranicama Grada.

Po socijalnom kriteriju stipendiju od 800 kuna mjesečno u ovoj studijskoj godini primat će  sedmero studenata od kojih dvoje nastavljaju stipendiranje od lani, a petero je novih. Po kriteriju stimuliranja studenata medicine (12.000 kuna godišnje) pokrenutom prošle godine,  lanjskoj sedmorici studenta ove godine pridružilo se dvoje novih.

Po kriteriju deficitarnosti (trenutno glazbena zvanja, farmaceuti, arheologija i prehrambena tehnologija) trojici lanjskih studenata s mjesečnom stipendijom od 800 kuna pridružilo se isto toliko ovogodišnjih. U redovnom programu stipendiranju od druge do pete godine sa stipendijom od 400 kuna mjesečno 14-ero stipendista od lani pridružilo se četvero novih.

Za studentske stipendije u ovoj godini u gradskom proračunu je predviđeno 300.000 kuna, a u prvoj polovini godini je potrošeno 220.000 kuna.