Zaposlenici Osnovne glazbene škole Pakrac jučer su sudjelovali na radionici naziva "Čitati dodirom - vidjeti srcem" koja je organizirana u sklopu 12. Tjedna cjeloživotnog učenja. Riječ je o radionici koju je održala Mirsada Madžarević, videća pratiteljica iz Udruge slijepih Pakrac - Lipik, ciljem upoznavanja zaposlenika sa osnovama Breillovog pisma, kao i problematikom s kojom se susreću slijepe i slabovidne osobe.

Tako su se učitelji glazbene škole kroz interaktivan razgovor upoznali sa načinom života slijepih i slabovidnih osoba, kako izgleda Brailleovo pismo te pomoću pomagala kao što bijeli štap i povez za oči videća pratiteljica pokušala im je približiti način kretanja slijepih osoba.

Tjedan cjeloživotnog učenja je osmišljen kao kampanja u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja, a pakračka Osnovna glazbena škola tradicionalno sudjeluje u tim događanjima, svake godine s drugačijom tematikom, rekla nam je Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac.