S početkom nove školske godine  u Osnovnoj školi braće Radića u Pakracu danas je po prvi put počelo i provođenje programa produženog boravka za 23 učenika prvih i drugih razreda čiji su roditelji iskazali interes za ovakvim oblikom rada škole gdje će mališani imati svakog dana, uz stručan nadzor, organizirane aktivnosti do 16,30 sati.

Rezultat je to dogovora pakračke škole i Grada Pakraca koji će sufinancirati dio plaće učitelja u produženom boravku i prehrane učenika u iznosu 60 tisuća kuna, a ostatak troškova nadoknadit će se iz mjesečnih participacija roditelja u visini 350 kuna.

Osim stručnog nadzora, djeca će u sklopu ovog programa dobiti i tri obroka te aktivno i kvalitetno popunjeno vrijeme gdje će na raspolaganju imati razne radionice, igraonice, slušaonice i slične zabavne aktivnosti ovisne o afinitetu djece, ali i dodatnu nastavu po potrebi i pisanje domaćih zadaća. Budući da pakračka škola ima jednosmjenski rad, prostor za ovakvu aktivnost nije bio problem te su jednu učionicu dodatno opremili metodičkim pomagalima, nastavnim i zabavnim materijalima i simpatičnim ležaljkama i jastučićima za odmor.

Na današnjoj simboličnoj svečanosti otvaranja programa produženog boravka ravnateljica Sanja Delač izrazila zadovoljstvo što pakračka škola ovim programom može roditeljima ponuditi jedan kreativan oblik rada s djecom i rješenje zbrinjavanja djece  mlađe dobi nakon redovne nastave.

Roditelje i djecu pozdravila je gradonačelnica Anamarija Blažević rekavši kako je Grad prepoznao važnost ovakvog programa za zajednicu budući da danas tempo života roditeljima ne ostavlja puno mogućnosti za adekvatnu i kvalitetnu brigu za učenike nakon nastave te kako je zasigurno produženi boravak najbolji oblik za učenje i razvoj djece.

Darivani i prvašići u područnim školama

Nakon što je jučer priređen doček za učenike prvih razreda matične škole, danas su ravnateljica Delač i gradonačelnica Blažević već tradicionalno obišle i prvašiće u područnim školama u Prekopakri, Badljevini i Donjoj Obriježi.

Tijekom posjeta novi učenici  imali su priliku upoznati se i razgovarati s gradonačelnicom i ravnateljicom te iskazati prve dojmove, a one su ih za uspješan početak školske godine i motivaciju darivale paketićima sa školskim priborom i bilježnicama.

U područnu školu u Prekopari ove godine krenulo je osmero prvašića dok je šest učenika upisano u područnoj školi u Badljevini i troje u Donjoj Obriježi u kombiniranim razrednim odjelima.