„Dragi prvaši, čestitam vam što ste postali đaci i dobro došli u našu školu! Ovdje ćemo se osam godina brinuti o vama, a najprije ćemo vam pomoći da uđete u čaroban svijet brojki i slova. Vidjet ćete da u školi nema samo učenja, već ima i igre, zabave te različitih aktivnosti tako da će u školi biti veselo i sigurno neće biti dosadno“, ovim je riječima danas ravnateljica pakračke osnovne škole Sanja Delač pozdravila šezdesetak prvašića koji ove godine kreću prvi puta u školske klupe.

Uz najmanje, ravnateljica je posebno pozdravila i roditelje kojima je istaknula želju da budu što bolji suradnici posebno jer se od ove školske godine u pakračkoj osnovnoj školi uvode i e-dnevnici tako da će roditelji moći na vrijeme pratiti uspjeh svoje djece, no dodala da se ipak najbolja suradnja ostvaruje ako se roditelji uključe u rad škole, a djeca će biti uspješna samo ako  imaju dovoljno podrške i ljubavi svoje okoline.

Najmlađe učenike i roditelje pozdravila je i gradonačelnica Anamarija Blažević i zaželjela prvašićima puno sklopljenih prijateljstava, da im dani provedeni u školi proteknu u smijehu i igri, ali da u učenju budu marljivi i slušaju učitelje podijelivši svima prigodne poklone za početak školske godine.

Da trema bude manja, najmlađe učenike pozdravili su nešto malo stariji kolege priredivši im u znak dobrodošlice kratki program uz pjesmu i ples, a đake prvake uobičajeno su dočekale i učiteljice koje će ih podučavati naredne četiri godine.

Ravnateljica Delač i gradonačelnica Blažević sutra će obići i darivati prvašiće i u područnim školama.