Nakon ljetnog upisnog roka u Srednjoj školi Pakrac popunjena su sva mjesta u usmjerenjima opće gimnazije, medicinske sestre/tehničara i fizioterapeutskog tehničara, a slobodnih mjesta još ima u smjerovima za građevinske tehničare i fasadere za jesenski upisni rok koji je započeo danas i traje do 27. kolovoza.

Tako će 3. rujna u Srednju školu Pakrac krenuti novih 20 gimnazijalaca, 20 fizioterapeutskih tehničara i u dva razredna odjeljenja 40 medicinskih sestara/tehničara. Na ljetnom roku upisano je 8 učenika u zanimanje građevinski tehničar te je za jesenski rok ostalo još 12 slobodnih mjesta, a slobodnih mjesta ostalo je i u zanimanju fasader gdje je na ljetnom roku upisano troje učenika.

Iako su zanimanja za soboslikara i zidara bila ponuđena na ljetnom roku, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je ukinulo ta odjeljenja budući da se nitko nije javio, rekla je Ljiljana Rupena-Kelemen, zamjenica ravnatelja Srednja škole Pakrac.

Rang listom ljetnog upisnog roka za učenički dom popunjeno je svih 20 mjesta za učenice, a primljeno je i svih 15 prijavljenih učenika tako da su za jesenski upisni rok ostala slobodna 4 mjesta za mladiće. Prijave za nepopunjena mjesta bit će održane 29. kolovoza.