Kao i lani za upis učenika u prve razrede Ministarstvo znanosti i obrazovanja je Srednjoj školi Pakrac odobrilo 120 mjesta. Nije im odobren zahtjev za upis novog zanimanja u medicinskom usmjerenju – medicinski kozmetičar, a odobren im je upis novog zanimanja fasader.
Tako će završeni osmoškolci u Pakracu imati mogućnost upisa u četverogodišnje školovanje u razred opće gimnazije (20 učenika), građevinski tehničar (20 učenika), fizioterapeutski tehničar (20 učenika) te medicinska sestra/tehničar općeg smjera (40 učenika). Uz zanimanje fasader (7 mjesta) u trogodišnju građevinsku školu imat će još mogućnost upisa 7 budućih soboslikara, ličilaca i 6 zidara.
Lani su također imali 120 upisnih mjesta, a upisali su 86 učenika. Podbacio je interes za upis u građevinske tehničare gdje nije bilo dovoljno kandidata za pokretanje razrednog odjeljenja kao i upis u trogodišnja zanimanja gdje je upisano samo 6 učenika za zvanja rukovatelj građevinskim strojevima i monter suhe gradnje.
Prijave u informatički sustav u obrazovne programe počinje 26. lipnja i traje do 10. srpnja. Objava konačnih ljestvica poretka kandidata biti će 12. srpnja, a od 13. do 19. srpnja upisi kandidata. Krajem kolovoza će biti drugi upisni rok za preostala slobodna mjesta.