Na različitim županijskim i državnim  natjecanjima iz znanja i vještina ove godine je sudjelovalo 52 učenika Srednje škole Pakrac. No dok se ne pojasne svi sporni detalji oko primjena Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) u  školi nisu voljni dati njihova imena.

Najuspješniji ovogodišnji rezultat je  šesto mjesto na državnom prvenstvu na natjecanju iz hrvatskog jezika, te sedmo mjesto  u natjecanju medicinska sestra.  Građevinski tehničari  natječući se na državnom prvenstvu u tri stručne kategorije osvojili su 14., 15. i 16. mjesto.

U konkurenciji s Gimnazijom Požega, Katoličkom gimnazijom, Poljoprivrednom školom, Obrtničkom školom, Tehničkom, Ekonomskom i Glazbenom školom naša škola je na županijskim natjecanjima osvojila 11 prvih mjesta iz engleskog, njemačkog, latinskog, talijanskog i hrvatskog jezika, povijesti, kemije, biologije, ali i  muškog nogometa i ženskog rukometa što u Školi ocjenjuju vrlo dobrim rezultatom.

Kao zahvalu za marljiv rad, trud i promidžbu učenici i mentori su od škole dobili nagradni izlet u Đakovo i Kopački Rit s plaćenim  doručkom i ručkom u restoranu, vožnju brodom i turističkim vodičem koji su iskoristili 26. svibnja.