Danas je u Osnovnoj školi braće Radića Pakrac kraju priveden trodnevni ciklus različitih tematskih radionica za sve nastavnike Škole. Riječ je o  radionicama u sklopu stručnog usavršavanja u kojemu nastavnici pakračke škole redovno sudjeluju, a uključuju se prema potrebama nastavnih programa i afinitetima. Teme se svake godine mijenjaju i uvijek su odraz aktualnih prepreka s kojima se nastavnici susreću kroz rad.

Ivana Marijančić, dramska pedagoginja iz Zagreba, koja dolazi iz Umjetničke organizacije „Studio Kubus“, dugogodišnja je stručnjakinja u interaktivnim odgojno-obrazovnim radionicama koje održava diljem Hrvatske, a odazvala se i pozivu naše Škole.

Na vlastitim primjerima nastavnika iz prakse obrađene su teme rada s djecom te pitanje na koji ih način animirati za sudjelovanje u nastavi i iskazivanje mišljenja i stava. Cilj je potaknuti učenike na postavljanje pitanja i problema s kojima se suočavaju te učinkovito pronalaženje rješenja istih.

„Radionicu smatram korisnom jer isključuje sjedenje, pisanje i slušanje, a uključuje aktivno sudjelovanje i učenje na konkretnim primjerima i iskustvima koje ćemo poslije upotrebljavati u nastavi kako u obrazovnom, tako i u odgojnom smislu. Uz sve primjere na radionicama, dobili smo i upute na koje bismo još načine mogli rješavati prepreke na koje nailazimo u poslu, a sve je to za naš rad korisno i vrijedno. Voditeljica Marijančić je vrlo stručna u svom poslu pa su i utisci sudionika u skladu s tim jako dobri“, kazala je Nataša Major, psihologinja u OŠ braće Radića.