Jučer su u pakračkoj srednjoj školi započeli upisi učenika prvih razreda u jesenskom upisnom roku. Nakon ljetnih upisa okončanih 13. srpnja, još je mjesta ostalo u odjeljenjima za montera suhe gradnje i rukovatelja samohodnim građevinskim strojevima, u svakom za osam učenika.

Završetak prijava u ovom roku predviđen je za 28. kolovoza, a objava konačnog poretka kandidata 31. kolovoza. U ljetnom upisnom terminu tek su dva učenika bila zainteresirana za ova zanimanja, dok je gimnazijsko, fizioterapeutsko i medicinsko usmjerenje popunjeno.

Tako će u prva dva smjera 4. rujna krenuti po 20, a u dva razreda medicinske sestre/tehničara 39 učenika. Ministarstvo znanosti i obrazovanja ove godine nije odobrilo smjer za građevinskog tehničara jer su se za ovo zanimanje prijavila tek tri učenika.

U učeničkom su domu nakon ljetnog upisnog roka ostala tri slobodna mjesta za mladiće, a učenici se mogu prijaviti 31. kolovoza od 8 do 16 sati.

Konačne ljestvice poretka učenika bit će objavljene 1. rujna na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama Škole i Učeničkog doma, a upis u dom održat će se istog datuma od 8 do 16 sati.