Najpoznatije filmske skladbe bile su tema koncerta kojega su održali učenici Osnovne glazbene škole Pakrac u pratnji profesora, a koji se treću godinu za redom pokazao vrlo popularnim među učenicima, ali i mnogobrojnom publikom koja je prisustvovala događaju.

Učenici svih uzrasta izveli su neke od najpopularnijih tema iz filmova; kako one klasične, tako i trenutno aktualne kao što je  „Puštam sve“ iz animiranog filma „Snježno kraljevstvo“ koju su izvele Stefani Škariot i Natea Perinović, a u izvedbi „Snjegović sa mnom gradi“ pridružile su im se Vita Jirasek, Marta Tomić Bobaš i Diana Mirt. Koncert je otvorio mali zbor „Pakračke zvjezdice“ izvevši „Runolist“ iz filma „Moje pjesme, moji snovi“, a potom je uslijedila tema iz „Pepeljuge“, koju je odsvirao Dorian Žunić na klaviru, Mihailo Pantelić i Mateo Kadežabek su violinom i harmonikom donijeli skladbu „On je pirat“ iz poznatog filma „Pirati s Kariba“, a Borna Tomić na klaviru temu iz „Štrumpfova“.

Sara Komljenović je, uz pratnju komornog tamburaškog orkestra, izvela „Conquest of Paradise“ („Osvajanje raja“) iz istoimene pustolovne drame. Kvintet harmonika nastupio je s „Plesom malih labudova“ iz baleta „Labuđe jezero“, ansambl flauta s melodijom iz „Looney Tunesa“, a Joel Timothy Špičak je na klaviru izveo temu iz fila „Romeo i Julija“. Koncert je zatvorio veliki zbor OGŠ Pakrac skladbom „U snovima“ iz filma „Gospodar prstenova“ te „Frozen Heart“ („Zaleđeno srce“) iz filma „Snježno kraljevstvo“.

Program su pripremili učitelji Tea Silađi, Martina Faktor, Kornelija Boršodi, Kristina Kačarovski, Tomislav Galić, Ivan Golub i Luka Iverac.