Barbara Krejči, učenica trećeg razreda gimnazijskog usmjerenja u Srednjoj školi Pakrac, osvojila je prvo mjesto u Požeško-slavonskoj županiji na natjecanju u poznavanju hrvatskog jezika u svojoj kategoriji. Na razini cijele države i u konkurenciji 24 učenika pozvanih na državno natjecanje, samo je Brodsko-posavska županija bila iznad Barbare i to za jedan bod pa je prvo mjesto podijeljeno između dvije županije. Takav je ishod omogućio pakračkoj učenici putovanje na državno natjecanje u Šibenik gdje se borila za sebe, svoju školu i županiju između dvadeset i četvero natjecatelja i u poretku osvojila sjajno šesto mjesto s 87% točno riješenog ispita.

Ovakvi nas rezultati ne bi trebali puno iznenaditi prisjetimo li se da je Barbara prošle godine u Zadru bila četvrta u državi i da joj natjecanja i izvrsni plasmani nisu strani. Osim što se kontinuirano ističe u hrvatskom jeziku i društvenim predmetima, od ruke joj idu i prirodni. O tome svjedoči podatak da joj je do odlaska na državno natjecanje iz biologije nedostajao jedan bod.

Po povratku s natjecanja, Barbara nam je rekla kako je bogatija za još jedno lijepo iskustvo, a posebno ju je veselio susret s društvom s prošlogodišnjeg natjecanja. Sujete i nadmetanja, osim onog službenog, nije bilo. Natjecatelji su se međusobno nadopunjavali, dijelili znanja i iskustva, a slobodno vrijeme koristili za druženje i igru. Blanka Brkašić, profesorica hrvatskog jezika i Barbarina mentorica, dijeli mišljenje i dojmove sa svojom učenicom. Dodala je kako je ponosna na Barbaru, ali i na sve koji su sudjelovali na državnom natjecanju te joj je želja da takvi mladi, pametni i kulturni ljudi ne napuštaju Hrvatsku jer je u njima budućnost i bogatstvo.