banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Kako naučiti svirati, odabrati određeni instrument, kako izgleda nastava glazbe, zašto je glazba jedan od najboljih načina kreativnog izražavanja danas je mališanima pakračkog matičnog vrtića „Maslačak“ predstavila Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem "Obris", povodom obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja.

????????????????????????????????????

Kako bi im približio učenje glazbe iz prve ruke, vrtićanci su mogli čuti kako zvuči tambura, točnije brač, koliko dugo vježba i da li voli ići u glazbenu školu, a sve im je to ispričao učenik Karlo Tomić-Bobaš, učenik 5. razreda Osnovne glazbene škole Pakrac. Da ne uče samo djeca nego i odrasli, prezentirali su im profesor tambure Tomislav Galić i profesorica klavira Kornelija Boršodi rekavši kako učenje glazbe nikada nije dosadno jer svaki put nauče odsvirati nešto novo.

????????????????????????????????????

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja. Riječ je o UNESCO - voj inicijativi pokrenutoj 1999. godine kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

????????????????????????????????????

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić