Zabavnim i edukativnim  programom u holu škole danas su učenici od 5. do 8. razreda Osnovne škole braće Radić Pakrac obilježili Europski dan jezika gdje su kroz igru učili pozdrave na svim europskim jezicima koji su organizirali pakrački učitelji stranih jezika.

Pakračka osnovna škola zaista je multijezična, jer uz materinji uči se engleski, njemački, talijanski, francuski, srpski i češki jezik, zato smo i mi željeli organizirati neke aktivnosti kako bismo obilježili ovaj dan. Naša djeca vole učiti jezike i ovo je samo način kako ih motivirati da strane jezike uče i dalje i time upoznaju druge kulture i narode“, rekla je Marija Puškarić, nastavnica talijanskog jezika i jedna od učitelja koja se uključila u ovaj projekt.

Pakrački učenici i učitelji sličnim zabavnim aktivnostima nastavit će tijekom tjedna obilježavati vrijednosti vezane za ovaj dan kako bi ukazali na važnost njegovanja jezične raznolikosti.

Europski dan jezika obilježava se 26. rujna od 2001. godine koja je odlukom Europske unije i Vijeća Europe proglašena Europskom godinom jezika. Cilj je Dana jezika promicati jezičnu i kulturnu raznolikost Europe te potaknuti na cjeloživotno učenje jezika.

dsc_6786