Za učenike s teškoćama u razvoju ove školske godine na pakračkom području dodijeljeno je 5 asistenata u nastavi, četvero u pakračkoj osnovnoj školi te jedan u Srednjoj školi Pakrac koji su zaposleni od 19. rujna do 20. srpnja 2017. godine i koji će kroz 25 sati tjedno biti na pomoć učenicima ovisno o njihovim individualnim potrebama.

Projektom „Obrazujmo se zajedno 3“  koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, sredstvima Europskog socijalnog fonda, a čiji je nositelj Požeško - slavonska županija, osigurano je četvero pomoćnika u nastavi za potrebe pakračkih osnovnoškolaca. Kako nam je rekla Sanja Delač, ravnateljica Osnovne škole braće Radić Pakrac, dva asistenta su dodijeljena u poseban razredni odjel slijepih učenika, te po jedan u područnim školama  u Prekopakri i Badljevini čime su zadovoljili potrebe za ovim oblikom pomoći učenicima u nastavi.

Uskoro i lift u Srednjoj školi Pakrac

Srednju školu Pakrac od ove školske godine pohađa učenica s posebnim potrebama stoga je i ravnatelj Srednje škole Pakrac Dario Čilić izrazio zadovoljstvo što su kroz cijelu školsku godinu uspjeli dobiti asistenta u nastavi čije troškove zapošljavanja  u dvotrećinskom iznosu snosi Požeško-slavonska županija, a ostatak Grad Pakrac.

Kako nam je najavio ravnatelj Čilić, u pripremi je i izgradnja podizne platforme odnosno lifta za potrebe učenika s invaliditetom za što je osigurano oko 204.000 kuna decentraliziranim sredstvima Županije. Ovaj hvalevrijedni projekt bi trebao biti realiziran do kraja nastavne godine.