banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Tridesetak učitelja predmetne i razredne nastave pakračke osnovne škole u matičnoj školi danas sudjeluje u stručnom usavršavanju o integriranom poučavanju koje provodi učilište „Korak po korak“ iz Zagreba, a čija je sredstva za provedbu ovog programa u iznosu 5.000 kuna osigurao Grad Pakrac.

„Integrirano poučavanje omogućuje djeci učenje na njima prirodan način, na temelju vlastitih interesa i iskustava. Radi se o povezivanju sadržaja iz svih predmeta gdje je gradivo obuhvaćeno  i s matematičkog, prirodnog, likovnog, glazbenog i jezičnog aspekta i nastava se ne odvija po predmetima nego su svi predmeti isprepleteni.  Ovo usavršavanje je odlična prilika za naše učitelje jer za iduću školsku godinu predviđamo program tjedna integrirane školske nastave gdje će djeca zaista učiti cjelovito zato smo izuzetno zahvalni Gradu Pakracu što je prepoznao ovu priliku od koje će svi imati koristi“, rekla nam je Sanja Delač, ravnateljica pakračke osnovne škole.

DSC_6122

Tom prilikom učitelje i edukatore pozdravio je i Tomislav Petrač, pročelnik Grada Pakraca, rekavši kako je ulaganje u školu i učitelje zapravo ulaganje u budućnost.

„Znanja i vještine koje se usvajaju na ovoj radionici podudaraju se s novom kurikularnom reformom. Sve više učitelja razredne i predmetne nastave uviđa potrebu za novim suvremenim strategijama poučavanja što i je osnova naše edukacije. Ne govorimo o novom programu u smislu učenja novih sadržaja već kako ono što je zadano nastavnim programom poučavati na novi način“, istaknula je Vesna Marjanović, mentorica i dugogodišnja trenerica učilišta „Korak po korak“, koja uz kolegicu Marijetu Ranogajec danas održava stručnu radionicu.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić