Noć muzeja 2023. plakat

„Muzeji su važni“ ovogodišnja je tema 18. nacionalna manifestacije Noći muzeja, u sklopu koje su Muzej grada Pakraca i Muzej vojne i ratne povijesti pripremili program koji će biti održan 27. siječnja. 

U Muzeju grada Pakraca ćete moći razgledati izložbu Slatki život – 100 godina tvornice Zvečevo, opustiti se uz povratak u 80-e u Pakracu te poslušati puno dobre i kvalitetne glazbe.

Za mališane je pripremljena i Priča za laku noć koju će izvesti Mali teatar, odnosno neponovljivi Tata Slikovnica sa svojom pomoćnicom. Pročitat će i predstaviti Pahuljastu, najnoviju u nizu slikovnica poznatog meteorologa Zorana Vakule. Sjećate li se igara neizostavnih u 80-ima? - Čovječe ne ljuti se, Domino, Križić – kružić… U Noći muzeja očekuje vas upravo večer tih društvenih igara, mali podsjetnik na prošla vremena i drugačije načine zabave. Bit će predstavljeni i digitalizirani Pakrački vjesnici u novom i kvalitetnijem ruhu, s naglaskom na 80-e godine 20. stoljeća. Digitalizacija Pakračkih vjesnika, koji su dio fonda zavičajne zbirke Gradske knjižnice Pakrac, dio je zajedničkog projekta Muzeja i Knjižnice, kojim se građu vezanu uz zavičajnu povijest želi približiti što široj publici.

Prebacit ćemo se i u sadašnjost te će biti predstavljena nova moderna VR aplikacija za prezentaciju arheološke baštine. Preslušavat će se gramofonske ploče i kazete, pogledati stari film na video kazeti ili projektoru - tehničkim čudima 80-ih. Igrat ćemo se, učiti, slušati, družiti se, zabavljati, istraživati i provesti još jednu nezaboravnu noć u muzeju, pozivaju sugrađane djelatnici Muzeja grada Pakraca.

I Muzej vojne i ratne povijest u najduljoj muzejskoj noći otvara svoja vrata za posjetitelje. Uz stalni izložbeni postav i otvorenu muzejsku arhivu, građani će moći razgledati izložbu tenkova, bit će održane projekcije filmskih hitova  te video igraonice gdje će se građani moći okušati kao timovi u Call of Duty platformi.

327039991 496104025928712 8093034520566692220 n