POZIVNICA

Osnovna glazbena škola Pakrac u suradnji s Ministarstvom kulture i medija organizira 8. studenog u koncertnoj sali glazbene škole s početkom u 18 sati koncert na kojem će nastupiti glazbeni umjetnici flautistica Renata Penezić i pijanist Ivan Batoš.

Renata Penezić diplomirala je na ljubljanskoj Akademiji za glasbo u klasi Fedje Rupela. Već na trećoj godini studija postala je solo flautistica Zagrebačke filharmonije. Uz djelatnost u orkestru podjednako uspješno razvija karijeru solistice i komorne glazbenice, surađujući s hrvatskim i inozemnim glazbenim umjetnicima i ansamblima. Gostovala je u Europi i na Dalekom istoku, a svestranost i širinu interesa potvrđuje izuzetno širokim repertoarom, od rane do suvremene glazbe. Članica je ansambla Musica Viva od njegova osnutka 1998. godine. Redovito snima za Hrvatski radio, a ostvarila je i više zapaženih nosača zvuka te je dobitnica mnogih nagrada. Uspješnu pedagošku djelatnost razvija na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje djeluje kao naslovni redovni profesor flaute, održava seminare iz flaute u zemlji i inozemstvu te je i članica ocjenjivačkih sudova međunarodnih flautističkih natjecanja. Voditeljica je i utemeljiteljica, uz Tamaru Coha-Mandić, Zagrebačkog ansambla flauta.

Ivan Batoš rođen je u Splitu 1979. godine, osnovnu i srednju glazbenu školu završio je u Splitu u klasi Ivane Oreb, a na Muzičkoj akademiji u Zagrebu je diplomirao 2002. (Đuro Tikvica) i magistrirao 2009. (Lovro Pogorelić). Usavršavao se na seminarima svjetski poznatih pijanista i pedagoga te je osnivač komornog Trija GIG s kojim od 2006.  redovito koncertira po cijeloj Hrvatskoj. Dobitnik je većeg broja nagrada za svoju umjetničku djelatnost. Dugogodišnji je umjetnički suradnik Muzičke akademije u Zagrebu, a od siječnja 2022. docent je na Odjelu Glazbe i medija Sveučilišta Sjever u Varaždinu. 2019. godine nizom solističkih koncerata pod nazivom „Varijacije smijeha i zaborava“ popraćenih videoprojekcijama autora Domagoja Zovka obilježio je 90. godišnjicu rođenja Milana Kundere u više hrvatskih gradova. U nemogućnosti održavanja koncerata uživo u razdoblju karantene 2020. godine, svoj doprinos 250. obljetnici Beethovenovog rođenja ostvario je izvedbom Varijacija na Diabellijevu temu kroz 33 dnevne objave na Facebooku na digitalnom klaviru iz svog dnevnog boravka.