Eu kviz

„Koje su zemlje članice EU? Koliko ima zastupnika u europskom parlamentu? Što je to Erasmus+?“ neka su od pitanja postavljena na sinoćnjem kvizu znanja na temu EU programa za mlade u prostoru Gradske vijećnice kurije Janković na kojemu su, uz podršku svojih profesora, većinom sudjelovali naši srednjoškolci te nekoliko drugih zainteresiranih. Kviz se održao kao jedna od aktivnosti u sklopu projekta „Oceanov Europski Izazov“ kojega provodi udruga Ocean Znanja u partnerstvu s Udrugom djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik, financiran od strane Ministarstva vanjskih i Europskih poslova, a u organizaciji same aktivnosti pomogao je Savjet mladih Pakrac.

Novinc kviz

Predsjednik Udruge Tomislav Novinc vodio je kviz koji se sastojao od tri kruga pitanja, jedan dio na mrežnoj platformi za učenje Kahoot i drugi uobičajeno na prezentaciji. Od približno 50 sudionika podijeljenih u 12 ekipa, pobijedila je ekipa „Stranci“, dok su drugo mjesto podijelile ekipe „Zizi“ i „A je to“ koji su i prigodno nagrađeni. Sudionici kviza imali su priliku na zanimljiv i interaktivan način učiti o prilikama i o europskim vrijednostima i temama te se na taj način motivirati na aktivan angažman na individualnoj razini, ali i na razini njihove lokalne zajednice ili države.

Projektom „Oceanov Europski Izazov“ želi se osnažiti mlade za sudjelovanje kroz informiranje o Europskoj uniji, načinu donošenja odluka te njenim institucijama i politikama, mogućnostima koje pruža mladima, osobito u području obrazovanja i mobilnosti te otvaranja prostora za raspravu o budućnosti Europske unije.