Kino HR dom111

U Hrvatskom domu „dr. Franjo Tuđman“ u Pakracu, počevši od sutra, kroz narednih će mjesec dana biti odigrano nekoliko predstava.

Sutra, 26. listopada s početkom u 19 sati, ciklus započinje predstavom „Ero sa ovoga svijeta“ Željka Ninčića, najpoznatijeg kao tvorca i autora predstave „Audicija“ i njenih nastavaka. U ovoj stand up predstavi ponovno se pojavljuju Ninčićevi likovi: Hercegovac Marinko Ćutuk koji govori o svojim utiscima sa audicija širom regiona, kao i svom odnosu prema današnjim dogadjanjima te Veseli Bosanac koji također spominje svoje iskustvo s audicije, ali se najviše osvrće na svoj status izbjeglice kao i iskustvo iz Kanade gdje je proveo jedno vrijeme. U trajanju od nepuna dva sata, Ninčić je napravio zbir najinteresantnijih trenutaka iz svog autorskog rada, obogaćeno uvijek prisutnim suvremenim događanjima i zapažanjima, ali ovoga puta u monološkoj formi. Upravo ta monološka forma daje jedan potpuno novi način izražavanja kao i mogućnost drugačije interpretacije koju mnogi ljubitelji "Audicija" i bosansko-hercegovačkog humora nisu do sada doživjeli. Cijena ulaznice je 50 kuna.

Noć kazališta, 21. studenog, biti će upriličena amaterskom predstavom „Superzvijezda“, namijenjenoj prvenstveno mladima srednjoškolskog uzrasta koji svoju ulaznicu mogu kupiti za 10 kuna, a u slučaju organiziranog dolaska s školom cijena je 5 kuna po osobi. Predstava je nastala prema filmu iz 1999. u adaptaciji i režiji Rebecce Agić, a izvodi ju UO „Točka na i“. Priča se zbiva u katoličkoj školi u kojoj, kao u svim učeničkim sredinama, između đaka postoji rivalstvo vezano uz socijalni status, ali i izgled.

U srijedu 09. studenog u 18 sati „Seks i glad“ u podnaslovu „Doktor za one stvari“ kazališni je show Tarika Filipovića u kojemu kroz lika doktora Udu Špricnmahera gledateljima na zabavan i humorističan način predstavlja temu seksa, a služi detabuiziranju tih područja ljudske prirode. Sâm je tekst temeljen na više dramskih, socioloških i antropoloških predložaka, a kompilirali su ga Tarik Filipović i dramaturginja Nina Skorup, dok je redatelj predstave Mario Kovač. Cijena ulaznice je 60 kuna.

Ponedjeljak 28. studenog rezerviran je za potpuno novu predstavu teatra Exit „Šejker(s)ice“, po cijeni ulaznice od 50 kuna.

Prema navodu Dubravke Špančić, stručne suradnice za društvene djelatnosti, zakazane predstave su podložne manjim izmjenama, a građani će o njima biti pravovremeno obaviješteni.

hrv dom