plakat Kinedok Pakrac

Gradska knjižnica Pakrac do kraja će ove godine dvije do tri srijede svakog mjeseca u prostoru knjižnice prikazivati dokumentarne filmove iz KineDok kataloga, predstavljeni na ovogodišnjem Multipaku i COOLturnom ljetu, počevši od danas u 18 sati kada će se gledati film „Kroćenje vrta“.

Knjižnica je ove godine partner KinoDok programa koji je alternativna distribucija europskih dokumentarnih filmova, a djeluje kao međunarodna kino-zajednica okupljajući oko 180 netradicionalnih prikazivačkih mjesta u šest europskih zemalja.  Ovim se programom povezuju publika i autori dokumentarnih filmova, projekcije se održavaju u galerijama, kafićima, parkovima, šumama, dvorištima, klubovima, trgovinama i knjižnicama, odnosno, svugdje gdje se mogu postaviti platno i projektor.

Današnji dokumentarni film „Kroćenje vrta“ gruzijski je film objavljen prošle godine, nastao u režiji Salome Jashia. Priča o jednom nadrealnom slučaju gruzijskog tajkuna i bivšeg premijera koji je razvio hobi otkupljivanja starih stabala koje sa gruzijske obale seli u svoj privatni vrt pri čemu priroda i ljudi iz okolice tih stabala najviše ispaštaju. Film preispituje potrebe i vrijednosti koje prevladavaju u suvremenom gruzijskom društvu, osvrćući se i na temu prisilne migracije.

Ulaz je u potpunosti besplatan, a za informacije o svim budućim projekcijama pratite FB stranicu Gradske knjižnice Pakrac.