Likovnaglavna

„Mali soboslikari“ naziv je radionice za djecu održane danas u dvorištu Muzeja grada Pakraca, koja je ujedno i četvrta likovnog karaktera u sklopu programa COOLturnog ljeta. Voditeljici radionice, nastavnici Katici Egredžiji, pomagali su petorica srednjoškolaca soboslikarskog usmjerenja.

Sudionici su izrađivali vlastitu ukrasnu dasku koju su uredili koristeći se tehnikama tipičnim za soboslikarsku profesiju. Pomoću voštanog papira, iglica i unaprijed gotovih crteža, najprije su izrađivane šablone koje su potom prislanjane na daske te naposljetku obojane sprejevima. Premda soboslikari u današnjici izrađuju šablone računalnim putem, ručni rad nosi jedinstvenu vrijednost, a to je nešto što su osim svog konačnog uratka sudionici radionice danas ponijeli kući.

Curicaš

Približavamo se kraju COOLturnog ljeta u sklopu kojega će se još sljedeći tjedan održati dvije filmske projekcije od kojih jedna u ponedjeljak u 11 sati i druga u srijedu u 21 sat, a zainteresirani mališani će ponovno imati priliku sudjelovati u već poznatoj radionici „Mali arheolozi“ u utorak u 10 sati.

Votanipapir
ablone1
KaticaE
Djeak
Djecalik2
Cure