Znanstvenaglavna

„Mali znanstvenici“ naziv je radionice održane danas u dvorištu Muzeja grada Pakraca koju su vodili nastavnik kemije Krešimir Hihlik i nastavnik fizike Dejan Brnić. Program COOLturnog ljeta običava svake godine uključiti radionicu znanstvenog karaktera u svrhu popularizacije prirodnih znanosti među djecom i mladima, pri čemu se uvijek na zanimljiv i djeci privlačan način predstavljaju teme o stvarima i pojavama s kojima se svakodnevno susreću.

Gitarica

Tema današnje radionice bila je zvuk koja je prezentirana kroz više od pet tehnika, a koje uključuju izradu svirala pomoću slamke, eksperimente s glazbalima i raznim neobičnim instrumentima. Interaktivnost sadržaja, prilagođeni pristup voditelja te ugodan ambijent osigurali su brojnim okupljenim sudionicima jedno posebno iskustvo malog dijela svijeta fizike.

Eksperimentboca

Podsjećamo da je u sklopu programa COOLturnog ljeta večeras u 21h u prostoru Gradske knjižnice Pakrac projekcija filma „Žica“. Riječ je o opservacijskom autorskom dokumentarcu o aktualnim društvenim događanjima koji kroz lokalnu perspektivu, na jednostavan način, pokušava postaviti kompleksna pitanja o aktualnoj migrantskoj krizi i slobodnoj Europi.