jelena radionica

Raznovrsni i zanimljiv program Coolturnog ljeta u organizaciji Gradske knjižnice Pakrac i Muzeja grada Pakraca traje i ovaj tjedan. Nakon već nekoliko održanih likovnih radionica za djecu i odrasle, filmskih projekcija i drugih sličnih edukativnih i zabavnih aktivnosti već sutra 14. srpnja u 10 sati na rasporedu je radionica pripreme zdravih obroka za male i velike koja će se održati na pravoj kuhinji na otvorenom, u dvorištu Muzeja. Voditeljica radionice bit će Jelena Ivanović, a pripremat će se četiri recepta; avokado tost, fina zobena kaša, waffle s tikvicama i TikTok tortilla.

unnamed 1

Pub kviz koji je zbog loših vremenskih prilika bio odgođen, bit će održan ovaj četvrtak, 14. srpnja u 20 sati u dvorištu Muzeja. Kako su rekli organizatori, zasad ima 14 prijavljenih ekipa, a garantiraju dobru zabavu, zanimljiva pitanja, vrijedne nagrade za najuspješnije i osvježenje za koje će se pobrinuti Pivovara Slavonica.

291564506 5995658277116034 8434721596955828004 n

Još jedna radionica „Tko sam ja na društvenoj mreži - 1.dio“ u sklopu projekta Sam svoj influencer bit će održana 15. srpnja u 11 sati u Gradskoj knjižnici Pakrac na kojoj će se socijalne pedagoginje Katarina Ruškan Simić i Ivana Širac  za sve učenice i učenike od 5. do 8. razreda baviti pitanjima kako djeca pronalaze svoj glas i mjesto na društvenim mrežama i jesu li svjesni ogromnog utjecaja koji mreže imaju na njihove živote. 

plakat Sam svoj influencer projekt

Ovaj tjedan Coolturnog ljeta završit će „Kulturnim piknikom“ kada će u petak 15. srpnja od 18 sati u kompleksu kurije Janković za djecu biti organizirana knjižnica na otvorenom uz grickalice, sokove i igru, a u 19 sati poznati hrvatski meteorolog Zoran Vakula predstavit će svoje tri slikovnice za djecu unutar serijala Vremenaste priče - Oblačasta, Sunčasta i Vjetropirasta. Za kraj večeri u 20 sati na rasporedu bit će Mali teatar i njihova interaktivna pričaonica "Tata slikovnica: Sunčasta", kojom su oživjeli slikovnicu "Sunčasta" Zorana Vakule. Interaktivnu pričaonicu igraju Tena Pataky i Igor Baksa.

Kulturni