banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

Radionica glavna

Treći tjedan COOLturnog ljeta u Pakracu započeo je danas u prijepodnevnim satima u Osnovnoj glazbenoj školi gdje je održana glazbena radionica „Glazbeni kamishibai“, namijenjena predškolcima te učenicima nižih razreda osnovne škole. Radionicu je vodila učiteljica flaute Dunja Stojić.

Kamishibai je, kako saznajemo, japanski oblik pripovijedanja pomoću slika odnosno oblik uličnog kazališta, a kojega su ovom prigodom na radionici interpretirali kroz upotrebu glazbala. Nakon što su okupljena djeca izradila slike na zadanu temu u svrhu kreiranja priče, podijeljeni su im razni instrumenti koji uključuju triangl, udaraljke, boce i zvečke. Glazbalima su, uz prethodna uputstva, pratili sadržaj priče te na koncu odsvirali svoju prvu kamishiabi izvedbu.

Djeca2

Ova domišljata glazbena radionica prva je od ukupno tri koje će se održati ovoga tjedna u Osnovnoj glazbenoj školi. Druge dvije glazbene aktivnosti najavljene su za srijedu i petak, 6. i 8. srpnja, s početkom u 11 sati koje će voditi učitelji Tea Sileđi i Tin Bariša.

Za one s nešto drugačijim afinitetima, program COOLturnog ljeta nudi aktivnosti različitih tematika, a sva se zbivanja mogu pratiti na službenim FB i IG stranicama muzeja i knjižnice grada Pakraca.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.