Pub predstava1

Sinoćnja subotnja špica svojim je programom već očekivano privukla Pakračane i posjetitelje iz okolnih mjesta u jedan raznovrstan i zanimljiv događaj. Nakon što je vrućina minula, gradska šetnica ispunila se zainteresiranim građanima te se nije praznila do kasno u noć.

Kutak1

I ove su se godine naši najmlađi, ali i drugi zainteresirani, mogli zabaviti i opustiti u kreativnom kutku odnosno „knjižnici na otvorenom“ u organizaciji Muzeja grada Pakraca i Gradske knjižnice Pakrac, gdje su bile ponuđene razne igračke, knjige te bojanke sa pripadajućim likovnim priborom. U sklopu radionice, izrađivale su se ukrasne zastavice koje su po završetku izložene na gradsku šetnicu.

Lokalni OPG-ovci i udruge svoje su proizvode i suvenire izložili na štandovima pa je tako posjetiteljima osigurana i ponuda prigodne okrijepe.

Predstava

U večernjim je satima mala glumačka sekcija KPD „Sloga“, čije su članice osnovnoškolskog uzrasta, po prvi puta izvela autorsku predstavu „Kune i kunice“ . Harlekinskim načinom izvedbe ispričana je priča o banovcu kroz pakračku povijest koja nas postepeno vodi do današnje kune i lipe te na koncu najavljuje skori dolazak eura. Prema riječima autorice predstave Dubravke Špančić „priča ne govori o kuni kao platežnom sredstvu nego o kuni čija se slika pojavljuje prvi puta u Pakracu na našem banovcu i koja će se ponovno pojaviti i opstati na euru kao kovanici“. Predstavu su pratili posjetitelji svih uzrasta, a glumačka je sekcija po završetku ispraćena velikim zasluženim pljeskom.

Bend2

Posljednju točku programa subotnje špice obilježio je koncert sedmeročlanog eklektičnog benda „Kutinski glazbeni sindikat“ koji su pružili jedinstven glazbeni doživljaj kroz prepjeve nostalgičnih stranih, a ponešto i domaćih pjesama rock žanra. Uz gitare i bubnjeve, pjesme su obogaćene zvukovima violine i harmonike čime je vještom obradom pjesama stvorena opuštajuća i vedra  atmosfera. Osim kontinuiranih iskaza zadovoljstva pljeskom i uzvicima tijekom cijeloga koncerta, sjajan performans ovoga kutinskog benda potvrđen je na samome kraju prilikom kojega je publika tražila bis.

Pub kon1

Udruga
tandovi2
tandovi1
Pub-kon2
Predstava2
Predstava1
Kutak4
Kutak3
Kutak2
Bend1