banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 1 Šesti razred tamb

„Glazbom pozdravljamo ljeto“ naziv je koncerta Osnovne glazbene škole Pakrac koji je u sklopu programa „Pakračkog ljeta“ sinoć održan na gradskoj šetnici kako bi se prigodno obilježio početak ljeta i Svjetski dan glazbe.  

Ravnateljica škole Alfreda Petani Grafina uvodnom je riječju pozdravila publiku te kratko predstavila pripremljeni program, a dodijeljene su i uspomene u obliku nota trima učenicima koji završavaju osnovnu glazbenu školu.

Publika

Brojni posjetitelji koncerta uživali su u ukupno 12 točaka vješto izvedenih skladbi i pjesama na raznim instrumentima kroz solističke nastupe, duete i tamburaške orkestre učenika od 4. do 6. razreda te pojedinih profesora u pratnji i zasebnim nastupima. Uz odabrane klasike skladatelja kao što su Bach, Beethoven, Handel i Debussy, učenici i profesori izvodili su preradbe popularnih pjesama među kojima su „Yesterday“ benda The Beatles te „Lovely“ pjevačice Billie Eilish. Koncert je završen izvedbom pjesme „Summertime“ G. Gershwina na klaviru, trombonu i bubnju.

10-klavir-trombon
9-tamburaski-ork
8-klavir
7-flauta-klavir
6-violoncello
5-flauta-klavir
4-glasovir-solo
2-Harmonika
3-glasovir-duet

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić