poezija glavna

„Pjesnikinja Mihajla nas uvodi  u svoj svijet poezije suptilno nježnim i dubokim rječnikom iz kojeg izvire fontana riječi. Koristi se metaforama, rječnikom koji je samo pjesnicima poznat, ne zamarajući se rimom, već oslikava svaku pjesmu poput slikara. Mihajla je u svojim pjesmama toliko pristupačna jer nam pokazuje koliko uistinu imamo zajedničkog; naoko neprimjetnu stvarima i pojavama ona osjeća ljubav, prolaznost, ponekad tugu i bol, umor, zaborav i sjetu. Prikazuje svoja lica i dozvoljava da i mi sami ugledamo sebe“, dio je predgovora kojim je Kristina Koren Kudelić ispred izdavačke kuće Diligo-liber jučer u Gradskoj knjižnici Pakrac predstavila zbirku poezije „Trenutak u vremenu“ Pakračanke Mihajle Marčetić.

Riječ je o zbirci koja je osvojila zasluženo četvrto mjesto na natječaju izdavačke kuće Diligo-liber, a čija je promocija jučer bila premijerna.

poezija mihjla

Kako je rekla autorica Mihajla Marčetić, poeziju piše zapravo čitav život, a tek odnedavno je pjesme počela javno objavljivati putem društvenih mreža. Pjesme koje su objavljene u zbirci nastale su iz različitih razdoblja života. „Svi mi koji pišemo teško nam je procijeniti kvalitetu poezije i hoće li se ta poezija nekome svidjeti. Ustvari većina pjesnika, pa tako i ja, pišemo za sebe i zbog sebe. Teško je objavljivati javno poeziju jer ju prožimaju autobiografski elementi. Kroz nju progovaram o svojoj intimi i osjećajima koji nisu uvijek lijepi“, naglasila je autorica.

Stihove autorice čitale su Andrea Krejči i Jadranka Antunović, a glazbenim točkama doprinos su dali učenici Osnovne glazbene škole Pakrac Josip Vondra na harmonici i Mihael Vukmanović na gitari.

poezija publika

Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac,  istaknula je kako je uvijek čast predstaviti lokalnog autora domaćoj publici, a sinoćnja promocija bila je dio ovogodišnjeg programa „Pakračkog ljeta.

poezija gitara

Mihajla Marčetić rođena je u Pakracu, 30.7.1961. godine, a 1986. godine diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Na natječaju u organizaciji Pisci i književnost 2021. godine osvojila je drugo mjesto s pjesmom Nespremna, a ista je objavljena u zbirci Gradovi od stiha. Na natječaju u organizaciji izdavačke kuće Diligo liber u zajedničku zbirku Čarolija jeseni izabrane su joj pjesme Miholjsko ljeto i Jesen, dok su pjesme Mogu i Želim da znaš uvrštene u zbirku Pišem srcem i dušom, a pjesme Zimska noć i Zima bez tebe u zbirku Zapisi o zimi.

poezija harmonika