mjuzikl orkestar

Glumačka sekcija Kulturno-prosvjetnog društva „Sloga“ Pakrac ovog vikenda sa svojim zadnjim mjuziklom „Dobri jarani“ nastupila je u Vodicama na završnici 62. Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji po pozivu selektora okuplja najbolje hrvatske amaterske kazališne predstave prethodne sezone. U konkurenciji 20 glumačkih družina Pakračani su nastupili prvi, odmah nakon svečanosti otvaranja. Festival traje do kraja idućeg vikenda kada će biti poznati i nagrađeni u različitim kategorijama kao što su najbolja predstava, režija, glumci i slično, mada redateljica Dubravka Špnačić, kaže da, unatoč dobroj izvedbi, ove godine ne očekuju neke nagrade.

mjuzikli djevojke

Na tom  festivalu Sloga, ne samo da je po pozivu selektora nastupila i prethodne dvije godine, te još jednom ranije, svaki put kada su se kandidirali, nego su osvajali i nagrade: 2020. mjuziklom „Tko pjeva zlo ne misli“ David Stokić je dobio nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu, Kristina Zednik za najbolju glavnu mušku ulogu, a pripala im je i ona najvažnija nagrada - za najbolju predstavu u cijelosti. Lani s predstavom „Baba Nikinica i odbjegle vjerenice“ za najbolji originalni dramski tekst je nagrađena Dubravka Špančić, a predstava je bila nominirana za još tri nagrade: najbolja ženska uloga, najbolja režija i najbolja predstava u cijelosti.

Nastup u Vodicama s 5000 kuna sufinancirala je županija. No kako je riječ o malim sredstvima akteri predstave su u jednom danu otputovali u Vodice, postavili pozornicu, izveli predstavu i vratili se iste noći kući, dakle doslovno amaterski, što je sve skupa bilo jako naporno, kaže D. Špančić.

Ovo je bila šesta izvedba ovog mjuzikla. Nakon tri ožujske u Pakracu, u travnju su nastupili u  Zagrebu u Centru za kulturu Trešnjevka, popularnom CeKaTe-u, a 5. svibnja, uslijed autorske povezanosti sa sarajevskim rock bendom Zabranjeno pušenje, u Kiseljaku kraj Sarajeva pri čemu su ulaznice za sve te predstave bile rasprodane.

Radi obveza izvođača u školi, na fakultetu ili radnom mjestu za sada nema planiranih predstava, a nepoznato je što u tom smislu nosi jesen.

mjzikl kukić nešo