mjzikl kukić nešo

Glumačka sekcija Kulturno-prosvjetnog društva „Sloga“ Pakrac ovog vikenda će sa svojim zadnjim mjuziklom „Dobri jarani“ nastupiti u Kiseljaku, gradu 18 kilometara od Sarajeva. Obostrani interes za nastup u tom gradu ne čudi s obzirom da je mjuzikl nastao u suradnji i na glazbenoj podlozi sarajevske poznate grupe „Zabranjeno pušenje“. Put Kiseljaka „Sloga“ će u petak, u subotu imaju nastup, a povratak je u nedjelju. Sami financiraju put.

mjuzikl orkestar

Nakon toga 20. svibnja će nastupiti u Vodicama na završnici 62. Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji po pozivu selektora okuplja najbolje hrvatske amaterske kazališne predstave. U konkurenciji 20 glumačkih družina Pakračani će nastupiti prvi, odmah nakon svečanosti otvaranja. Na tom  festivalu, ne samo da su nastupili posljednje dvije godine nego su osvajali nagrade: 2020. mjuziklom „Tko pjeva zlo ne misli“ David Stokić je dobio nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu, Kristina Zednik za najbolju glavnu mušku ulogu, a pripala im je i ona najvažnija nagrada - za najbolju predstavu u cijelosti. Lani s predstavom „Baba Nikinica i odbjegle vjerenice“ za najbolji originalni dramski tekst je nagrađena Dubravka Špančić, a predstava je bila nominirana za još tri nagrade: najbolja ženska uloga, najbolja režija i najbolja predstava u cijelosti. Nastup u Vodicama s 5000 kuna sufinancira županija.

Tijekom travnja „Sloga“ je ovu predstavu izvela u Zagrebu u Centru za kulturu Trešnjevka, popularnom CeKaTe-u, gdje su bile prodane svih 236 ulaznica.

Poziva na nastup ima iz raznih drugih gradova, no voditeljica dramske družine i redateljica predstave Dubravka Špančić kaže, s obzirom da među 22 izvođača ima maturanata i studenata, ne treba ih sada u vrijeme najvećih obveza opterećivati s amaterskom glumom te će na jesen odlučiti o daljnjim nastupima. Tijekom tri prva nastupa u ožujku u Pakracu predstavu je vidjelo oko 900 naših sugrađana i gostiju. 

mjuzikli djevojke