Noć knjige Gradska knjižnica Pakrac Medium

Gradska knjižnica Pakrac uključuje se u obilježavanje jedaneste Noći knjige, manifestacije koja se organizira u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja) a cilj joj je zajedničkim snagama skrenuti pozornost na knjigu i čitanje, njihovu vrijednost i značenje za pojedinca i društvo u cjelini. 

Ove godine specifičnost Noći knjige je "produljeno trajanje", odnosno mogućnost organizacije programa od 22. travnja pa sve do 25. travnja, ponajviše zbog dinamike školske godine i uskrsnih praznika. 

U pakračkoj  knjižnici program Noći knjige održat će se 25. travnja, od 18 do 23 sata, uz bogati program, pa će tako pakračka Noć knjige započeti čitaonicom za djecu, dodjelom priznanja najčitateljima te nastaviti uz gostovanje književnika Ede Popovića i radionicom za odrasle o blackout poeziji. Pakračani će se tijekom večeri moći besplatno učlaniti, ali i upotpuniti vlastite police otpisanim naslovima iz gradske knjižnice.

Program Noći knjige u Pakracu oslanja se i na ovogodišnju temu, a to je Knjiga kao prostor slobode - istražujemo kako nam knjige pomažu proširiti granice naših unutarnjih i vanjskih svjetova i kako šire prostor slobode u nama, ali i kako su knjige kroz povijest prolazile razdoblja zabrana i cenzura i bile označavane kao loše, skandalozne, opskurne ili opasne, rekla je Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac.