banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Black and Blue Modern Groomsman Invitation 1

Centar za mlade Libero poziva sve građane starije od 15 godina na besplatnu filmsku projekciju i analizu sadržaja filma "Ptice"  Alfreda Hitchcocka iz 1963. godine, slavni klasik u kojemu jato ptica terorizira gradić Bodega Bay dugometražni je igrani-horor film utemeljen prema istoimenoj kratkoj priči koju je napisala Daphne du Maurier. 

Projekcija će biti održana u prostorima Centra za mlade, smještenog iznad Turističke zajednice grada Pakraca, s početkom u 18 sati.

„Ova filmska projekcija nije samo projekcija, već je i prilika za tumačenjem sadržaja filma , ali i elemenata filma uz vodstvo. Gledanje filma uz vodstvo i smjernice pomaže nam da zaista promišljamo o onome što gledamo i jasnije vidimo poruku redatelja te (razgovaramo) analiziramo način na koji je tu poruku gradio. Kao gledateljima, mnogo toga propustimo jer film gledamo površno, ali u petak ćete zaista primijetiti neke dijelove koje ste sigurno propustili. Teško ćete gledati ovaj film istim očima. Ipak ne bih preporučila film mlađima od 15 radi osjetljivog sadržaja, ali i nedostatka poveznica koje će nam dobro doći u analizi sadržaja“, rekla je Nikolina Zanetti, nastavnica likovnog odgoja u pakračkoj osnovnoj školi, koja u Centru za mlade vodi radionice filmske kritike.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić