predstava djeca 3

"Život jednog mobitela“ naziv je još jedne autorske predstave za djecu koju potpisuje Dubravka Špančić, a koju je danas premijerno izvela mala glumačka sekcija KPD „Sloga“ u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman u sklopu programa obilježavanja Dana grada Pakraca.

Predstavi su prisustvovali učenici prvih i drugih razreda pakračke osnovne škole te pakrački vrtićanci ispunivši kino salu do zadnjeg mjesta, a male gledatelje pozdravila je i autorica Dubravka Špančić rekavši kako je predstava trud i zalaganje malih glumaca koju su povodom Dana grada pripremili za najmlađe sugrađane.

predstava djeca 1

Kroz radnju ove simpatične 30-minutne predstave govori se o životu koji je danas nezamisliv bez mobitela te se na sceni događa i dijalog samih uređaja čime se djeci želi približiti stvarni međuljudski odnosi. U predstavi su glumile, sada već uhodana petorka, Tiana Antunović, Paula Bralo, Katarina Ivana Pavičić, Lea Tome i Gabriela Verhaz, a kroz predstavu predstavljena su i dva Pakračana izumitelja; Konstantin Haidenegg, izumitelj alarmnog sata i Jan  Nekola, inženjer geologije i pronalazač grafitne rudače na području Brusnika.

predstava djeca 2