U tijeku su radovi na obnovi fasade Osnovne glazbene škole Pakrac čija je vrijednost oko 175.000 kuna koje sa 100.000 kuna financira Ministarstvo kulture iz programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima dok će Grad Pakrac snositi ostale troškove sanacije.

20211121 110348 MediumRiječ je o radovima koje izvodi pakračka tvrtka Davona – bau, a koji podrazumijevaju kompletno čišćenje, saniranje pukotina i prebojavanje vanjskog dijela zgrade. Radovi bi trebali biti gotovi do 1. prosinca.

Kako nam je rekla Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac, u dogovoru s pakračkim konzervatorskim uredom budući da je zgrada zaštićeno kulturno dobro, boja fasade bit će drugačije nijanse zelene, vrlo slična sadašnjoj te neće biti nekih drastičnih promjena. No, fasadi je bila potrebna sanacija što zbog vlage i dotrajalosti jer nije obnavljana od početka gradnje, ističe Petani Grafina.

Prošle godine na Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac kompletno je zamijenjena i drvena stolarija, a sanacijom fasade završili bi radovi vanjskog uređenja ovog objekta.