Karavana plakat Medium

Gradska knjižnica Pakrac u sklopu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige organizira zanimljivo putopisno predavanje i predstavljanje knjige Gorana Blaževića o prelasku pustinje Rub Al Khali u Saudijskoj Arabiji na devi koje će biti održano 5. studenog u prostoru knjižnice s početkom u 18 sati. 

Početkom 2019. Goran Blažević je dobio priliku biti jedan od prvih stranaca s turističkom vizom za ulazak u Saudijsku Arabiju, državu desetljećima zatvorenu za strance. U sklopu reformatorskog projekta saudijskog prijestolonasljednika pod nazivom „Vision 2030“, koji iznosi strategiju smanjivanja financijske ovisnosti o nafti te želju za modernizacijom i otvaranjem Saudijske Arabije u turističke svrhe, Blaževiću se otvorila mogućnost ulaska u tu još uvijek nepoznatu zemlju. Štoviše, bio je dio velike ekspedicije kroz pustinju Rub Al Khali. Ekspedicija koju je organizirala saudijska kraljevska obitelj nosila je ime „Rakayib“ što bi u prijevodu s arapskoga značilo „karavana deva“.

Tako će Pakračani imati prilike čuti zanimljivosti koje su se autoru  dogodile tijekom 25 dana boravka u surovoj pustinji Saudijske Arabije. Budući da je broj mjesta ograničen, obavezna je najava dolaska na mail [email protected] ili telefon 411-716. 

166e4ea7fd24b0ea224e37589fc25722 view article new