banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

IMG 0256

Natea Perinović, donedavna učenica Osnovne glazbene škole Pakrac dobitnica je ovogodišnje 13. nagrade Marko Turčan za izvanredna postignuća na području glazbe, koja je 21. rujna svečano dodijeljena u koncertnoj dvorani škole.
Plaketu s crtežom djece predškolskog solfeggia i poklon bon u iznosu 1000 kuna uručila je gradonačelnica Anamarija Blažević izrazivši pritom osobno zadovoljstvo izborom. Kako je rekla, Natea je aktivna u svim porama našeg društva, ulaže u sebe i svakodnevno se nadograđuje. Svojim pristupom, završila je Blažević, pokazuje put i najbolji je primjer mladim naraštajima glazbene škole.

IMG 0252

IMG 0258

Natea Perinović svoje glazbeno obrazovanje nastavlja u Požegi gdje je upisala srednju glazbenu školu, a u kratkom obraćanju je istaknula ponos što je kroz petogodišnje školovanje u OGŠ Pakrac izrasla u kvalitetnog muzičara, ali i osobu te da će dane provedene ovdje zauvijek pamtiti.
Ravnateljica OGŠ Pakrac Alfreda Petani Grafina je ponovila da se ova nagrada dodjeljuje u spomen na njihovog tragično preminulog učenika Marka Turčana, a jučerašnjem uručenju nazočili su i članovi Markove obitelji - majka Anita i sestra Doris. Njome animiraju učenike da se istaknu u nastavnoj godini školskim uspjehom, ponašanjem i odnosom prema školi, učenicima i učiteljima - onako kako je to činio Marko.

IMG 0257

Ovo je trinaesta godina kako se dodjeljuje nagrada, a dosadašnji dobitnici su flautistica Kristina Kosinc, tamburašica Lara Kelemen, harmonikašica Stefani Majdandžić, flautistica Dunja Đurđević, flautistica Antonela Vonić, tamburaš Franko Kelemen, harmonikaš Josip Slijepčević, flautistica Laura Kudrić, klaviristica Ana Kobetić, tamburaš Dino Josipović, harmonikaš Leon Kaurin i tamburaš Šimun Delišimunović.
Svečanost dodjele priznanja uveličao je Tamuraški sastav glazbene škole Pakrac u sastavu Dijana Mirt, Aleksandar Gašparović i Šimun Širac s izvedbom skladbe Vatroslava Lisinskog „Mazurka za Sofiju Jelačić“.

IMG 0248

IMG 0246

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić