kino petak

KPD „Sloga“ ovog vikenda nastavlja  u Hrvatskom domu s kino-projekcijama, oživljenim nakon ljetne stanke prošlog vikenda. U skladu s uobičajenom praksom u šest termina na programu se dva filma: u poslijepodnevnom terminu (18 sati petak, subota, nedjelja – ulaz 20 kuna)  je na programu biografski film „Respect“, odnosno u večernjem (20 sati, ulaz 25 kuna) film „Poslije svega Pad“.

„Respect“ je biografska priča o jednoj od najvećih pjevačica svih vremena Arethi Franklin. Pjevačicu glumi dobitnica nagrade Oscar, Jennifer Hudson, koju je Aretha osobno izabrala za tu ulogu.

Biografska drama prati pjevačicu od njenih samih početaka u Detroitu kad je kao mala curica pjevala u crkvenom zboru kojeg je vodio njen otac do superzvijezde i kraljice soula. Aretha je u svojoj dugoj karijeri imala preko sto pjesama na ljestvici Billboard, uključujući sedamnaest pjesama koje su ušle u TOP 10 pop ljestvicu, te dvadeset pjesama koje su bile na broju jedan R&B ljestvice. Osvojila je 18 Grammyija i bila je prva žena koja je ušla u Rock and Roll kuću slavnih.

Arethina obrada hita Otisa Reddinga „Respect“, koja je postala zaštitna pjesma feminističkog pokreta, ustoličila ju je kao ikonu u borbi za ljudska i ženska prava. Bila je više od pjevačice i njezine pjesme su bile više od pjesama. Pjevala je na pogrebu za Dr. Martina Luthera Kinga te na tri inauguracije američkih predsjednika.

Film „Poslije svega Pad“  je nastavak velike uspješnice serijala o ljubavi i strasti dvoje mladih koja ne priznaje granice, snimljenog prema bestseleru spisateljice Anne Todd koji je proglašen globalnom senzacijom.

Ljubav Tesse i Hardina oduvijek je bila komplicirana, ali sad su dospjeli u fazu u kojoj se izlaz ne nazire. Upravo dok se Tessa sprema donijeti jednu od važnijih odluka u životu, sve se promijeni. Hardin se još uvijek ne zna kontrolirati i sve oko nje počinje se raspadati. Nikome ne može vjerovati, nitko nije onakav kakav se čini.
Ni obitelj, ni prijatelji.

film poslije svega