IMG 0024 1024x683

U nedjelju 12. rujna na središnjem trgu u Prekopakri bit će održana 9. Smotra folklora 2021 koju u okviru programa Pakračkog ljeta organizira KUD Seljačka Sloga iz Prekopakre. Uz domaćina će na smotri sudjelovati i KUD-ovi iz Lipika, Požege, Bekteža, Vrbja i Okučana. Bit će to prvo druženje ove vrste još od lipnja 2019. godine kad je u sklopu obilježavanja 90 godina postojanja i rada prekopakranskog KUD-a održana posljednja 8. smotra.

Pamtimo je i po starom normalnom kad se još disalo punim plućima, pa su na slavljeničkoj smotri sudjelovali i brojni gosti. Predstavili su se tada Tamburaški orkestar Pakrac, KUD „Lađevčani“ Slunj, KUD „Šijaci“ Biškupci, KUD „Ivo Čakalić“ Kaptol, KUD „Bektež“ Bektež,  KUD Zeleni Gaj“ Gaj, KUD „Lipik“ Lipik i Češka beseda Prekopakra kao i članovi Zavičajno - narodnog kluba „Agatharied“ iz Misbacha iz Njemačke podignuvši tako smotru na međunarodnu razinu. Nećemo zaboraviti da nas je u večernjim satima ljeta 2019. godine zabavljao i legendarni Krunoslav Kićo – Slabinac koji je preminuo u studenom prošle godine.

- Ove godine će to biti malo skromnije, kaže nam Dubravka Arland, predsjednica Seljačke Sloge. "Gotovo godinu i pol smo bili bez ikakvih aktivnosti i sretni smo da smo kao Društvo opstali i ostali na okupu. Valjalo je izdražati veliku pauzu bez aktivnosti, najbolje se to vidi na našem podmlatku koji je s tridesetak djece spao na nekoliko najupornijih. Korona je uzela svoj danak i u ovom smislu, ali mi ćemo se oporaviti, to nije sporno. Ova nedjeljna smotra prvi je korak prema nekoj normali, pozivam ovim putem sve da nam se u nedjelju popodne od 17 sati pridruže pa da nakon dužeg vremena opet zajedno uživamo“, poručila je Arland.

Smota folklora u Prekopakri će biti organizirana pod pokroviteljstvom županije Požeško-slavonske, Grada Pakraca i Turističke zajednice Pakrac.

241359737 3031730867094707 6793517544980724337 n