IMG 9364

U kino sali Hrvatskog doma sinoć su se na završnoj priredbi naziva „Plesna čarolija“, šestoj po redu, predstavile članice Plesnog kluba Dolce Pakrac-Lipik. Kroz 13 koreografija 40-ak djevojčica i djevojaka u dobi od 5 do 19 godina predstavile su plesnu vještinu koju su uvježbale s trenericom Marijanom Verčej iz Požege.

Prošle godine zbog epidemioloških mjera nismo imali završnu priredbu pa smo ove godine u samo dva tjedna kako su mjere popustile odlučili ući u to kao poklon djeci i roditeljima, da se vidi što se uspjelo napraviti, rekla je Vedrana Fiala, predsjednica Kluba.

IMG 9390

Ona nas je izvijestila da su članice kluba na natjecanju održanom u svibnju „Dancing steps international online competition 2021.“ njihove tri grupe u tri dobne skupine u svojim kategorijama ostvarile prva mjesta i zlatne medalje: u kategoriji „suvremeni ples - junior – grupa“ koreografija „Boje septembra“, u kategoriji „suvremeni ples - djeca – grupa“ koreografija „Pitanje/odgovor“ i u kategoriji „suvremeni ples - mini kids – grupa“ koreografija naziva „Idemo u zoološki vrt“ što dokazuje kvalitetan rad i kvalitetu trenerice. To su ujedno bile i prve plesne točke sinoćnjeg predstavljanja. Također ističe da im je zadnja godina bila teška jer se nije moglo trenirati, ali su ipak sudjelovali na online natjecanjima.  

Plesni klub Dolce Pakrac-Lipik službeno je osnovan 2012. godine. Treninzi su u četiri termina srijedom i petkom u Hrvatskom domu.

Završna glazbena

U dvorištu kurije Janković sat ranije učenici Osnovne glazbene škole Pakrac održali su tradicionalni završni koncert na otvorenom pod nazivom „Ususret ljetu“, što je ujedno bio i jedini koncert ove školske godine uživo, kako je to na početku istaknula ravnateljica Alfreda Petani Grafina. To je također bila i prilika za simboličan oproštaj s petero mini maturanata (učenici 6. razreda) koji ovih dana završavaju osnovno glazbeno obrazovanje, a neki od njih imaju želju nastaviti u srednjoj školi pa im je ravnateljica poželjela uspješan upis, ali i povratak u ovu školu po završetku školovanja. 

Kroz 20-ak glazbenih točaka predstavili su se učenici od prvog do šestog razreda na raznim instrumentima, komorni sastavi, zbor i početnički solfeggio.

IMG9363
IMG9361
IMG9366
IMG9384
IMG9379
IMG9373
IMG9370
IMG9367