banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

I naredne dvije godine KUD „Seljačka sloga“ iz Prekopakre vodit će dosadašnja predsjednica Dubravka Arland. Odlučeno je tako 14. ožujka na izbornoj skupštini Društva održanoj u Prekopakri, u sjedištu mjesnog odbora u nazočnosti članova Upravnog i Nadzornog odbora KUD-a. Povjerenje je ukazano i Martini Svjetličić Brtan, dosadašnjoj tajnici Seljačke sloge koja će istu funkciju obnašati još dvije godine.

Seljačka sloga nsl

Šesti mandat u nizu predsjednice Arland samo je potvrda iznimno kvalitetnog rada, temeljem kojeg je ova prekopakranska udruga (p)ostala neizostavan subjekt društvenog i kulturnog života našeg grada.

„Naravno da godi višegodišnja podrška unutar KUD-a. Novi mandat samo potvrđuje sjajnu kemiju koju smo stvorili unutar kolektiva. Dobre stvari koje su prepoznate nastavit ćemo raditi i stvarati zajedno. Istodobno, ne zaboravljamo i tužne trenutke koje smo zajedno prošli kad smo ostali bez važnih i dugogodišnjih članova KUD- a Željka Nožarića i Predraga Kulhavija. Oni će zauvijek ostati u našim srcima i sjećanjima. Nastavljamo dalje zbog njih i zbog nas, nadajući se boljim vremenima i okolnostima“, kratko je novi mandat prokomentirala Dubravka Arland.

IMG 8226 Large 1024x683

Govoreći o aktivnostima u proteklom dvogodišnjem mandatu Arland najvažnijim ocjenjuje dvodnevnu proslavu 90. godišnjice KUD-a održanu netom prije krize, sredinom lipnja 2019. godine. Aktualno korona razdoblje Društvo je provelo gotovo u mirovanju. Zdravstvene preporuke praktično su ih otjerale s pozornice, objašnjava predsjednica, jer je posve jasno da nije moguće održavati plesne probe ili uvježbavati kakve scenske nastupe bez kršenja zdravstvenih preporuka. Stoga su Slogaši vrijeme iskoristili za povremena okupljanja uz sve mjere opreza te za planiranje budućnosti nakon korone, kad planiraju nadoknaditi propušteno te obnoviti druženja.

U  radnom izvješću za 2020. godinu izdvojena je prenamjena financijskih sredstava zbog nemogućnosti održavanja Smotre folklora i Šokačkog sijela. Umjesto toga ista sredstva su poslužila za bogaćenje fundusa narodnih nošnji KUD-a.

Iz blagajničkog izvještaja Dijane Major vidljivo je korektno i zakonito postupanje s financijskim sredstvima, a iz plana i programa rada za naredno razdoblje iščitavamo uobičajene aktivnosti iz prošlih sezona.

Međutim, planirano odazivanje na pozive drugih KUD-ova, redovno održavanje probi i organizacija Sijela i Pakračkog ljeta ipak će uvelike ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić