U sklopu Dječjeg tjedna, jučer je u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman gostovalo Kazalište Prijatelj s predstavom „Smjehuljica i Mrgud“. U predstavi se susreću dva oprečna karaktera; Mrgud kojemu je sve u životu loše, stalno se tuži, premda mu objektivno i nije tako, i Smjehuljica, koja stiže kao izbjeglica iz jedne daleke zemlje u kojoj je rat i koja bi imala puno razloga za tugu, međutim ona u životu uvijek pronalazi ono dobro uz puno pjesme, plesa i smijeha.

Stotinjak gledatelja, uglavnom vrtićke djece i njihovih roditelja, moglo je iz ove predstave izvući pouku, a to je da i u ovim teškim vremenima treba pronaći optimizam, veseliti se životu i onim lijepim stvarima koje nas okružuju.

Dan ranije izvedena je edukativna predstava „Dohvati svemir“, kojom su se djeca školskog uzrasta mogla upoznati sa svemirom i planetarnim sustavom. Obje predstave, u organizaciji KPD Sloge sufinanciralo je Ministarstvo kulture i medija u programu "Riječi nam se pozlatile" s ciljem razvijanja kazališne publike i kulture.