banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Ovogodišnji Tjedan psihologije u Hrvatskoj bit će održan od 17. do 23. veljače, a pridružit će mu se i već tradicionalno pakračka gradska knjižnica. Knjižnica tako nastavlja dugogodišnju suradnju s Natašom Major, psihologinjom OŠ Braće Radića Pakrac, pa za ponedjeljak  s početkom u 17 sati pripremaju predavanje na temu: „Žene i muškarci: razvoj sličnosti i razlika“.

Dan kasnije, 18. veljače, s početkom u 16,30 sati  Matija Cesar, psihologinja u Centru za pružanje usluge u zajednici Lipik i Martina Zanetti Pleša, socijalna radnica u istoj ustanovi, pripremaju zanimljivu radionicu na temu: „Igre za razvoj socijalnih vještina“. Radionica je namijenjena djeci od 4. do 6. razreda.

Tjedan psihologije po prvi put je organiziran 2008. godine u sklopu obilježavanja 55. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva, kad se velik broj psihologa odazvao i diljem Hrvatske, u suradnji s različitim ustanovama, pristupio organizaciji različitih aktivnosti kojima se pokazala širina uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice. Lani je u Pakracu, uz vrlo dobar odaziv slušača, tema uopćeno gledano bila naš utjecaj na tijek misli, a preklani darovitost.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić