banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

S monodramom „Život je čudo“ u srijedu u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman će nastupiti Teatar Rugantino. Riječ je o monodrami u izvođenju glumca Siniše Popovića na tekst književnika Ivice Ivaniševića u režiji Gordane Gadžić i glazbu Darka Rundeka, a na repertoaru ovog kazališta je od 2014. godine.

Kako se sami predstavljaju na svojoj internet stranici riječ je o predstavi koja govori o umijeću radovanja životu.
Njezin junak samo je na prvi pogled sit svega, on je zapravo gladan, on hoće još, njegov je apetit neutaživ, on želi i dalje svjedočiti čudu života.

Izmiren sa sudbinom i svijetom prostodušni Splićanin Fabijan pripovijeda o odrastanju u siromašnom ribarsko-težačkom predgrađu, životu tijekom fašističke okupacije, internaciji u izbjeglički logor El Shatt, danima socijalističke izgradnje, tranzicijske razgradnje... No, velike i dramatične smjene društvenih poredaka samo su kulise pred kojima se zbrajaju svi emocionalni gubici. Njegov životopis slijedi obrazac zdravstvenoga kartona – sva važna razdoblja i epizode jedne sasvim osebujne biografije rekonstruiraju se uz pomoć bolesti od kojih je u određenom trenutku patio. A naš je Fabijan u tome pogledu neupitni udarnik: pravi Stahanov u svijetu pacijenata. Lakše je nabrojati zdravstvene tegobe koje su ga nekim čudom mimoišle, negoli pošasti kojima nije uspio uteći. Te nevolje nisu, međutim, odredile samo njegov životni put, nego i svjetonazor, duboko uvjerenje da je svo to ipak imalo smisla...

Ovaj tekst pisan je po narudžbi velikana našega glumišta i osnivača Teatra Rugantino Ivice Vidovića koji je poželio vratiti se najrizičnijoj scenskoj formi, monodrami, i to s materijalom koji će zrcaliti ponešto od njegova iskustva i osobnosti. Upravo stoga tekst je ambijentiran u predjele koji su ga možda i presudno odredili te začinjen epizodama iz njegova života.

Predstava počinje u 19 sati. Cijena ulaznice je 40 kuna.

 

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić