banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Muzej grada Pakraca i Muzej vojne i ratne povijesti i ove godine obilježit će 31. siječnja  nacionalnu akciju Noć muzeja čija je ovogodišnja tema „Velike obljetnice hrvatskih muzeja“, a program će trajati od 18 do 1 sat iza ponoći.

Stoga će program tematski prilagoditi i naš pakrački gradski muzej gdje će prvih deset godina postojanja i rada proslaviti prigodnom izložbom koja će biti otvorena u 18 sati. Na programu je i prezentacija redizajniranog portala DigiPakrac, gdje su digitalizirani i prezentirani najvažniji i najzanimljiviji materijali vezani uz zavičajnu pakračku povijest, a koji ove godine navršava pet godina od njegovog osnutka. Uz to, ove godine obilježava se i 200. godišnjica rođenja grofa Julija Jankovića, političara i vlasnika pakračkog vlastelinstva rođenog upravo u Pakracu, stoga će se program posvetiti i ovoj za pakračku povijest važnoj obljetnici. Za najmlađe posjetitelje bit će organizirane zabavne radionice,  neće nedostajati niti dobre glazbe, a najavljena je i radionica izrade pakračke čokolade.

 

Muzej vojne i ratne povijesti profesora Marija Tušeka za posjetitelje bit će također otvoren od 18 sati,  a uz stalni postav, tema ovogodišnje „Noći muzeja“ odnosit će se na ratno zrakoplovstvo, a zbog velikog opsega izložbu bi trebali održati na dvije lokacije.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić