Zahvaljujući radionici „Božićna pošta“ sinoć održanoj u Muzeju grada Pakraca više od dvadeset mališana i roditelja na kratko su vraćeni u povijest, kada su se prijateljima i obitelji božićne čestitke i želje slale pismima i poštom. Tako su oni najmanji uživali u mnoštvu šljokica, šarenih papira i prigodnih ukrasa, ali i naučili pravilno napisati čestitku ili pismo, adresirati ga i markirati.

„Danas skoro svi blagdane čestitaju pomoću SMS-ova i e-mailova, a običaj pisanja čestitki se izgubio i otišao u zaborav. Drago nam je da je radionica izazvala interes kod roditelja i djece, a nadamo se da će ovaj lijepi običaj kod njih i zaživjeti“, rekla je Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca.

Sva napisana pisma ubačena su u improvizirani poštanski sandučić iz kojeg će djelatnice Muzeja čestitke i pisma proslijediti u one prave poštanske, a poštari će ih redovnim putem isporučiti na navedene adrese tako da će neki Pakračani u svoje poštanske sandučiće dobiti lijepu božićnu čestitku ispisanu vještim rukopisom kakvu zasigurno nisu primili dvadeset i više godina.