KUD „Seljačka sloga“ Prekopakra bilo je sinoć organizator i domaćin 9. Šokačkog sijela koje je održano u Češkom domu u Prekopakri, već tradicionalne manifestacije koja održava i njeguje kulturu, tradiciju i izvornost prekopakranskog kraja.

Jednosatni program otvorili su domaćini himnom Prekopakre, skladbom „Prekopakro“, koju je sinoć izvela Natea Perinović u pratnji tamburaša prekopakranskog  KUD-a, a gromoglasni pljesak pokupili su i najmlađi članovi „Seljačke sloge“. Uz pratnju tamburaša, osim najmanjih, nastupile su i druge sekcije, odrasla folklorna i pjevačka skupina, a uz domaćine, ove godine svojim nastupom posjetitelje su počastili i članovi KUD-a „Zeleni Gaj“ iz Gaja i Češke besede iz Prekopakre prezentiravši tradicionalne plesove i pjesme ovog kraja.

Otvarajući manifestaciju Dubravka Arland, predsjednica KUD-a „Seljačka sloga“, zahvalila je svima koji dolaskom na njihove manifestacije koje organiziraju, te lijepom riječju i pljeskom podržavaju njihov rad i trud, dok je gradonačelnica Anamarija Blažević istaknula ponos i zadovoljstvo što je ova manifestacija zaživjela, posebno zbog mladih i pomladka kojih je, ne samo u prekopakranskom KUD-u, nego i u drugim društvima našeg kraja,  što garantira da će se baština i tradicija nastaviti njegovati i dalje.

Na kraju kulturno-umjetničkog programa Dubravka Arland prisjetila se i dvojice preminulih tamburaša i dugogodišnjih članova koji su ih napustili ove godine, Predraga Kulhavija i Željka Nožarića, posvetivši im ovogodišnje sijelo kao znak sjećanja na njihov ogroman doprinos koji su dali u prekopakranskom KUD-u.

Druženje gostiju i uzvanika nastavilo se i nakon programa, a za dobru zabavu okupljenih bio je zadužen Tamburaški sastav “Lipa“ iz Gaja.

FOTOGALERIJA