banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

U Muzeju grada Pakraca u četvrtak 14. studenog u 18 sati bit će  otvorena izložba slika Eugena Varzića  naziva „Ludus“.

„Ovog posebnog slikara po prvi put predstavljamo u Pakracu i to putujućom izložbom koja je započela svoj put u Đakovu, umjetnikovom rodnom mjestu, nastavila se izložbom u Zagrebu, Šibeniku, Slavonskom Brodu, Motovunu i svoje ovogodišnje putovanje završava upravo u našem muzeju“,  rekla je Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca.

Eugen Varzić diplomirao je na slikarskom odjelu Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci 1999. godine. Izlagao je na trideset samostalnih izložbi, te na više od stotinu skupnih u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad više je puta je nagrađivan. Vodio je razne umjetničke projekte, te surađivao na međunarodnim likovno umjetničkim projektima. Likovno se usavršavao u Madridu, kod Eloy Moralesa i Antonio Garcia Lopeza. Njegovi likovni radovi nalaze se u mnogim javnim i privatnim prostorima i u privatnim zbirkama širom Hrvatske i svijeta, kao i u sakralnim prostorima . Autor je dvije javne skulpture rađene u tehnici mozaika, Trosjed i Konfin, koji su postavljeni u Poreču, i murala Marino Cettina u Umagu.
Uvršten je u leksikone i vodiče moderne i suvremene umjetnosti, u Italiji i Španjolskoj.

Kako je najavila Hihlik, Pakračani imaju priliku upoznati ovaj izuzetan umjetnički opus, ali i umjetnika, koji će dan nakon svečanog otvorenja u petak 15. studenog u 18 sati u pakračkom muzeju održati i radionicu slikanja uživo te pojasniti svoju tehniku i način slikanja.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić