Gradska knjižnica Pakrac bila je sinoć po sedmi put za redom domaćin gradskog natjecanja čitanja naglas na kojemu su se najboljima pokazali pakrački učenici Osnovne škole braće Radića Fran Bralo (4. razred) u kategoriji nižih razreda i Antonija Kiš (7. razred) u kategoriji viših razreda.

Na natjecanju se ocjenjivala kreativnost uvoda, jasnoća i razgovijetnost, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu i sveukupni dojam, pa su tako Fran Bralo čitanjem svoje najomiljenije knjige „Bum Tomica“ hrvatske spisateljice Silvije Šesto te Antonija Kiš odabranim djelom Davida Walliamsa „Banditska bakica“ ostavili najbolji utisak. Uz njih, na natjecanju su nastupili i Magdalena Stokić, Stjepan Kiš i Vanessa Vinkler u mlađoj kategoriji te Ivano Karačić, Andrea Sommer i Kristina Karakaš u starijoj kategoriji.

A da je konkurencija bila žestoka i da nisu imali lak posao odabrati najbolje potvrdili su i članovi žirija u kojem su bile Ljerka Major, umirovljena nastavnica, Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja Grada Pakraca, te Katarina Plavček, članica Čitateljskog kluba Pakrac.

Organizatori ovog natjecanja bili su Osnovna škola braće Radića Pakrac i Gradska knjižnica Pakrac, a pobjednici Fran i Antonija predstavljat će svoju školu i grad idući tjedan na županijskom natjecanju u Požegi.